Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bodovi ponovo odlaze sa Tušnja

sloboda-prijedor
Preuzmite sliku

U 20-tom kolu Premijer lige BiH fudbaleri tuzlanske Slobode su na domaćem terenu poraženi od Rudara iz Prijedora rezultatom 2:1.

\"sloboda-prijedor\"Iako su crveno-crni sa Tušnja pred današnji nastup imali velikih problema sa izostankom skoro devetorice standardnih prvotimaca to ne može i ne smije biti opravdanje za poraz i gubitak novih bodova na domaćem terenu.

Pred poluprazim tribinama fudbaleri Slobode su pružili prosječnu partiju u kojoj su uspjeli stvoriti tek nekoliko poluprilika za postizanje gola. Danas se definitivno moglo vidjeti da pojedinim igračima treba zahvaliti na svemu i pokazati im put ka izlaznim vratima.

Gosti iz Prijedora su od samog početka u utakmicu ušli hrabro i odlučno što im se isplatilo već u 3 minuti.

Za Rudar je pogodio Rovčanin. Nakog šoka i hladnog tuša fudbaleri Slobode uspijevaju nekako konsolidovati svoje redove i uzvratiti u 11. minuti kada Bekić pogađa za izjednačenje od 1-1. Sa ovim rezultatom se odlazi na odmor.

U nastavku utakmice trener Slobode Darko Vojvodić pokušava određenim izmjenama napraviti prevagu u igri i tako eventualno doći do povoljnog rezultata, kako je Sloboda bacila sve karte u napad to su gosti iskoristili i iz polukontre u 64. minuti došli ponovo do gola za 2-1 pogodio je Srndović. Do kraja utakmice Sloboda nije uspjela povezati konce u svojim redovima i ozbiljnije ugroziti gol Rudara.

Na kraju utakmice šef stručnog štaba Slobode, Darko Vojvodić izjavio je kako je rezultat realan, da je Rudar sasvim zasluženo pobijedio i \”pokupio\” bodove sa Tušnja. Vojvodić je naglasio da je nezadovoljan zalaganjem pojedinih igrača u svojoj ekipi i da imaju puno toga da urade pred naredno kolo kada Sloboda gostuje Travniku.

Jedina svijetla tačka današnje utakmice su Fukare, koje su 90. minuta zdušno i srčano bodrile svoj klub i koji su parolom \”Daleko od zaborava 11541\” pokazale i dokazale da od svih na Tušnju samo na njih možemo biti zaista ponosni!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: