Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši reprezentativac Rusije o Zmajevima: Ružno je i strašno kako se ponašaju zbog politike

Preuzmite sliku

Bivši ruski reprezentativac Andrej Kančelskis (53) oglasio se povodom zakazane prijateljske utakmice između Rusije i Bosne i Hercegovine.

Rusija i BiH bi trebale 19. novembra u St. Petersburgu odigrati prijateljski duel, ali glavne zvijezde naše selekcije poput Edina Džeke ili Miralema Pjanića su javno poručile da neće igrati ovaj duel.

To je uvrijedilo Kančelskisa koji je istakao da je ružno i strašno kako se naši fudbaleri ponašaju zbog politike.

“Ne moraju ni dolaziti. Rusija se ne treba ponižavati pred njima. Imaju svojih problema i ‘svoje mišljenje’. Ne žele igrati s nama? I ne trebaju. Ružno je i strašno kako se ponašaju zbog politike. Ako nas se plaše onda nema potrebe da igramo protiv njih”, kazao je nekadašnji igrač Man. Uniteda za ruske medije i dodao:

“Rusija se ne smije ponižavati i spuštati na nivo BiH. Koja je svrha? Teško se prema njima odnositi sa razumijevanjem, ali takav je život. Moramo razumno procijeniti situaciju. Igrajmo protiv Argentine, protiv Messija. Možemo igrati sa Kolumbijom ili Brazilom.

Vidjet ćemo hoće li na kraju do utakmice Rusije i Bosne i Hercegovine zaista doći ili će na kraju ipak prevladati zdrav razum u NSBiH i da će meč biti otkazan.

Zanimljivo da je Kančelskis rođen u Ukrajini 1969. godine, ali je nakon raspada SSSR-a odabrao da igra za Rusiju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje