Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši reprezentativac Hrvatske doživotno suspendovan iz fudbala radi namještanja meča

fudbal-pare1
Preuzmite sliku

Saša Mus (29), hrvatski fudbaler, doživotno je suspendovan iz fudbala radi namještanja utakmice u Hong Kongu. Uz doživotnu suspenziju bivši hrvatski juniorski reprezentativac kažnjen je i godinom zatvora, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mus je priznao da je učestvovao u namještanje utakmice u Hong Kongu između svog Happy Valleya i Southern Districta. Happy je na poluvremenu imao prednost rezultatom 2:0, ali je Southern District potom stigao do velikog preokreta i trijumfa od 4:2, kako se ispostavilo, najviše zahvaljujući greškama Musa i njegovih pojedinih saigrača.

Hrvatski internacionalac zbog spomenute afere uhapšen je još u januaru 2014. godine. Bivši igrač Marsonije iz Slavonskog Broda i Croatije iz Sesveta priznao je da je učestvovao u namještanju utakmice nakon što su svjedoci naveli da su ga vidjeli kako u poluvremenu meča dogovara nečasne radnje.

Mus je i prethodno namještao utakmice, a u aferi koja je potresala hrvatski fudbal, poznatoj pod kodnim nazivom “Offside”, osuđen je na osam mjeseci zatvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje