Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši igrači od Slobode potražuju blizu 50.000 KM, a bivši predsjednik 704.000 KM

Preuzmite sliku

Četiri bivša fudbalera Slobode Haris Mehmedagić, Miljan Govedarica, Mladen Veselinović i Amer Ordagić od FK Sloboda potražuju ukupno blizu 50.000 KM. Dok s druge strane nekadašnji predsjednik UO FK Sloboda Davud Zahirović, vlasnik farmaceutske kompanije “ZADA pharmaceuticals” potražuje iznos od 704.000 KM.

Ukoliko novi menadžment FK Sloboda na čijem čelu je Sead Kozlić ne uspije riješiti ova dugovanja odnosno sklopiti sporazume sa navedenim fudbalerima Sloboda će imati probelma u procesu licenciranja za narednu sezonu jer su kriteriji Fudbalskog saveza sve su strožiji.

Na svojoj koži je to prošle sezone osjetio Borac. Banjalučani su sezonu okončali na devetoj poziciji, ali su zbog nedostatka licence ispali u niži rang. Status premijerligaša zadržao je Čelik.

Haris Mehmedagić je trenutni član Zvijezde 09. Za Slobodu je od sezone 2014/15. do sezone 2017/18. odigrao 75 premijerligaških mečeva. Od kluba potražuje 10.000 KM za ugovornu ratu. I Miljan Govedarica je igrač Zvijezde 09. Sloboda mu duguje 10.000 KM. Na Tušnju je bio od 2015. do 2017. godine.

Navodno, dug prema Ordagiću je nešto manji od 15.000 KM, a Mladen Veselinović, trenutni prvotimac Želje potražuje 6.000 KM, piše Faktor.ba

Kako Tuzlanski.ba saznaje uz dugovanja prema navedenim fudbalerima Sloboda ima i teret tužbe od strane bivšeg predsjednika UO Davuda Zahirovića koji ima presudu po kojoj mu Sloboda treba isplatiti 500.000 KM plus 204.000 KM kamata.

Nedavno su predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević i sada već bivši predsjednik kluba Senad Mujkanović odraži sastanak s pravnim zastupnikom Davuda Zahirovića ali nije poznato da li je došlo do neke vrste dogovora ove dvije strane.

Podsjećamo, Davud Zahirović potražuje novac koji je kao predsjednik Slobode davao na ime pozajmica kako bi klub mogao da funkcionoše. Zahirović je na mjesto predsjednika Slobode imenovan u avgustu 2011 godine, tada je 16 prisutnih skupštinskih delegata glasalo je za njegovo imenovanje.

Zahirović se tada zahvalio na povjerenju, istaknuvši da voli Slobodi i da mu je čast što je predsjednik kluba koji je dugi niz godina svojevrsni sportski brend Tuzle. Upravo za vrijeme dok je Zahirović predsjedavao klubom Sloboda je pvi puta u svojoj bogatoj historiji ispala u niži rang takmičenja.

Na sjednici Skupštine FK Sloboda koja je održana u januaru 2015 godine gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se obratio tada članovima Skupštine.

“Imamo sreću prije svega što je napokon tu čovjek (opaska: Azmir Husić) koji daje u Slobodu, koji nije došao da uzme od Slobode. Svi skupa zajedničkim snagama moramo da radimo na tome da što prije oporavimo Slobodu, Grad Tuzla u ovom trenutku će izdvojiti kao nikada ranije 300.000 KM za FK Sloboda. S druge strane Sloboda će od Grada Tuzle imati i druge vidove pomoći poput pravne pomoći u pokretanju protutužbe protiv nekadašnjeg predsjednika Davuda Zahirovića koji treba Slobodi da plati zbog ispadanja iz Premijer lige, a ne da potražuje tamo neki novac“ kazao je prilikom svog obraćanja prvi čovjek Tuzle. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje