Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši igrači Borca iz Čačka počinju štrajk glađu, prvi u historiji svjetskog nogometa

Preuzmite sliku

Bivši nogometaši Borca iz Čačka u ponedjeljak će početi štrajk glađu ispred gradske općine, što je, kako piše b92.net, prvi put u historiji da će nogometaši svoju pravdu tražiti na taj način.

Oni su se na ovaj potez odlučili nakon što je istekao rok od 10 dana u kojima im se nisu isplatila dugovanja, a u saopćenju Sindikata profesionalnih fudbalera “Nezavisnost”, piše da su igrači prevareni na najgori način.

“FK Borac je svjesno i uz podršku gradskih funkcionera dovodio igrače u klub, unaprijed pripremljenom prevarom da ih neće platiti, a to su činili da bi imali alibi za izvlačenje novca iz kluba”, navodi se u saopštenju i nastavlja:

“Svako od nogometaša može ovim momcima poslati videoporuku podrške, pojedinačnu ili grupnu, a to bi im sigurno puno značilo. Sutra je dan kada će cijeli svijet čuti kako se planski varaju sportisti koji su bolji dio našeg društva i kako jedna opština pljačka sopstveni narod izvlačenjem novca kroz sport”, poručuju iz Sindikata.

Također, navodi se da su gradski funkcioneri prevarili igrače na način da su desetine miliona koje su bile za FK Borac uplaćivali na račun planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte, što je, prema saopćenju Sindikata, način na koji su prali novac.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,