Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilić ostao bez naslova i zbog namještaljke? Golman odustao od obrane, obrambeni igrači bježali od napadača

Preuzmite sliku

Domaćim porazom od Konyaspora (0:1) dva kola prije završetka prvenstva, Slaven Bilić do kraja je pokvario drugu sezonu u Bešiktašu i ostao bez prilike uzeti naslov, iako je većinu prvenstva vodio ispred gradskih rivala Galatasaraya i Fenerbahčea.

I dok Biliću nitko osim njega samog i igrača Bešiktaša nitko nije kriv za niz kikseva u završnici prvenstva protiv daleko lošijih ekipa (šansu za naslov izgubili su domaćim porazom od tima koji ima 25 bodova manje), Turcima bode oči način na koji se na prvom mjestu, s najvećim šansama za titulu, zadržao Galatasaray.

Od tri istanbulska velikana koji konkurišu za naslov, Galata je prva odigrala svoju utakmicu 32. kola, u subotu protiv Genclerbirligija i slavila pobjedu 1:0 golom Wesleya Sneijdera i tako ostala tri boda ispred Fenera (koji je dan kasnije istim rezultatom pobijedio kod Mersina) i sa sedam više od Bešiktaša, koji je imao utakmicu manje.

Ali, nemoguće je ne primijetiti kako je Sneijder zabio jedini gol na utakmici, odnosno kako je pri tome reagovao golman gostiju Ferhat Kaplan, koji se bacio na loptu i definitivno bio na njoj, ali je u posljednjem trenutku odustao od obrane i povukao ruku natrag, a lopta je završila u golu:

Osim ove situacije, posebno je sumnjiva još jedna u drugom poluvremenu, kada su u pokušaju da loše odglume postavljanje ofsajd-zamke, igrači Gencelbriligija ispali nevjerojatno smiješni i prozirni. Umjesto da izađu na vrijeme, pustili su suparnike do ispred gola, a onda u istom trenu pobjegli od njih:

Galatasaray je dakle tako zadržao vrh, a suparnike koji su mu pri tome pomogli ovaj poraz neće ništa koštati, jer nalaze se u sredini, dovoljno daleko od dna da ne moraju strahovati za opstanak i jednako daleko od mjesta koja vode u Europu.

Ali, moramo još jednom istaknuti kako Biliću nije samo saradnja Galatasaraya i Gencelbirligija uzela naslov, jer sve i da je uspio dobiti Konyaspor, dva kola prije kraja i dalje bi bio na četiri boda manje od lidera, kojem još mora ići u goste. S obzirom kako njegova ekipa u zadnje vrijeme igra, teško da bi se u izravnom srazu s vodećim na tablici mogao nečemu nadati.

Bešiktaš je ipak sam kriv za svoj pad, pa Bilić nakon Lokomotiva očekuje novi otkaz, jer ekipa mu je prije par kola bila lider i putnik u Ligu prvaka, a danas mu se kao trećeplasiranom smiješe tek kvalifikacije za Europa  Ligu. (Index.hr)

  • tabelaturska
  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje