Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bilić: Bili smo veličanstveni u svim aspektima fudbala

Preuzmite sliku

Hrvatski trener Slaven Bilić sa svojim West Ham Unitedom nastavlja oduševljavati englesku javnost. U srijedu su na Boleyn Groundu “čekićari” srušili gradskog rivala Tottenham Hotspur slavivši rezultatom 1:0, i to u trenutku kada su gosti trijumfom mogli preuzeti prvu poziciju od Leicester Cityja.

Bilić je tako prekinuo niz “pijetlova” od šest uzastopnih pobjeda i ostavio ih na tri boda zaostatka od lidera Premier lige.

Da bi parirali Tottenhamu morate igrati dobro, ali da ih nagradite i pobijedite to je veličanstveno. Možda sam pristrasan, ali bi Tottenham trebao biti zadovoljniji od nas krajnjim rezultatom, jer smo mogli ubjedljivije slaviti. U svim aspektima fudbala smo bili veličanstveni i čestitam mojim igračima“, rekao je Bilić nakon velikog trijumfa.

Strijelac pobjedonosnog gola za Wets Ham bio je Michail Antonio u sedmoj minuti utakmice.

West Ham nakon 28. kola zauzima šestu poziciju sa 46 bodova, samo jedan manje od pozicije broj četiri koja vodi u Ligu šampiona, a koju trenutno drži Manchester City sa utakmicom manje. Peti je Manchester United s istim brojem bodova kao gradski rival. (AA)

Beating Tottenham at the Boleyn

When you beat Tottenham Hotspur for the last ever time at the Boleyn…

Posted by West Ham United FC on 2. Mart 2016

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,