Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BiH protiv Irana bez publike na olimpijskom Koševu

Preuzmite sliku

Prijateljska utakmica fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Irana 12. novembra odigrat će se bez prisustva publike, saopšteno je za Anadolu Agency (AA) iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

Meču na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” gledaoci neće moći prisustvovati “radi pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane rastom broja zaraženih osoba koronavirusom u Bosni i Hercegovini”.

Utakmica će se odigrati 12. novembra s početkom u 18 sati.

BiH i Iran do sada su igrali šest puta. U pet prijateljskih susreta Iran je pobijedio četiri puta, dok je jedna utakmica završila neriješenim rezultatom.

BiH je pobijedila Iran na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Na “Areni Pantanal” u Salvadaru 25. juna 2014. bilo je 3:1 za popularno zvane “zmajeve” u duelu trećeg kola grupe “F” poslije kojeg su oba nacionalna tima završila takmičenje na Mundijalu. Golove za BiH tada su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević, dok je za Iran strijelac bio Reza Ghoochannejhad.

Nakon testa s Iranom, BiH će imati dva preostala duela u grupi “1” elitne UEFA Lige nacija “A” protiv Holandije u gostima 15. novembra te tri dana poslije s Italijom na sarajevskom stadionu “Grbavica”. Kako sada stvari stoje, i utakmica s renomiranim “azurima”, najvjerovatno, bit će odigrana bez publike.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,