Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

BiH će danas saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine

Preuzmite sliku

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će saznati imena protivnika u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Žrijebanje će biti održano u irskom Dublinu, a BiH je svrstana u drugi “šešir” sa selekcijama Austrije, Češke, Danske, Njemačke, Islanda, Rusije, Švedske, Ukrajine i Velsa.

Nosioci grupa su Engleska, Holandija, Portugal i Švicarska koji će kao finalisti Lige nacija biti svrstani u grupe od A do D, te Belgija, Hrvatska, Francuska, Italija, Poljska i Španija.

Pedeset pet reprezentacija zemalja članica UEFA-e bit će razvrstano u pet grupa sa šest timova i pet grupa sa po pet reprezentacija. U istu grupu neće moći biti uvrštene reprezentacije Španije i Gibraltara, BiH i Kosova te Srbije i Kosova.

Žrijeb kvalifikacijskih skupina počinje u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu u Convention Centru u Dublinu

Kvalifikacije će se igrati od marta do novembra 2019. godine, a na završni turnir će se plasirati po dvije reprezentacije iz svake grupe. Preostala četiri učesnika EP-a bit će poznata nakon play-offa u kojem će nastupiti pobjednici grupa Lige nacija.

EURO 2020 igrat će se u 12 gradova i država: Rimu (Italija), Londonu (Engleska), Bakuu (Azerbejdžan), Bilbau (Španija), Kopenhagenu (Danska), Munchenu (Njemačka), Budimpešti (Mađarska), Dublinu (Republika Irska), Amsterdamu (Holandija), Bukureštu (Rumunija), St. Petersburgu (Rusija) i Glasgowu (Škotska).

Evropsko prvenstvo će biti otvoreno 12. juna 2020. utakmicom u Rimu, a finale će biti odigrano 12. jula na “Wembleyju” u Londonu.

Žrijeb kvalifikacijskih grupa počinje u 12 sati po srednjoevropskom vremenu u Convention Centru u Dublinu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje