Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BHT Sport: Evo kako je sudijski ekspert analizirao dosuđeni penal za Zrinjski (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zrinjski je u pretposljednjem, devetom kolu Lige za prvaka savladao Radnik golom Pere Stojkića iz nepostojećeg penala u četvrtoj minuti sudijske nadoknade i tako došao na korak do naslova prvaka BiH. 

Boro Elčić se večeras u sarajevskom studiju osvrnuo na odluku sudije da dosudi penal Zrinjskom.


“Ovdje vidimo blagi dodir, da ga tako nazovemo, desne ruke odbrambenog igrača, ali ovdje nema intenziteta za prekršaj niti za kazneni udarac. Tako da je ovdje sudija pogriješio što je dosudio kazneni udarac za koji svu odgovornost snosi on, jer mu niko od kolega nije sugerisao da dosudi penal. Čak mu je dodatni sudija iza gola vezom dao do sumnje postojanje prekšraja, međutim, on je uzeo na sebe odgovornost i dosudio penal, iako nema nikakvih elemenata za kazneni udarac”, rekao je Elčić.

Osvrnuo se Elčić i na crveni karton koji je u ovoj utakmici dobio Pero Stojkić, za koji smatra da je prestrogo dosuđen, jer prema njegovim riječima ne vidi kontakt između Stojkića i Obradovića.

I šef stručnog štaba Željezničara Slavko Petrović se osvrnuo na dosuđeni kazneni udarac, ustvrdivši da ako ovaj jedanaesterac odluči ime novog prvaka, bit će to jako ružno za cijelu državu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,