Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

BH Telecom novi sponzor Premijer lige

bhtelecom premijerliga
Preuzmite sliku

Nakon što je mobilni operater M:Tel, nedavno odustao od generalnog sponzorstva Premijer lige BiH, novi sponzor prema svemu sudeći bi mogao biti BH Telecom.

\"bhtelecomKomitet za normalizaciju fudbala u našoj zemlji je jučer održao sjednicu na kojoj su između ostalog medijima najavili sponzorstvo sa BH Telecomom. Ugovor sa novim generalnim sponzorom Premijer lige BH Telecomom bi trebao biti potpisan do kraja ovog mjeseca, kada je i zakazana nova sjednica. Ugovor će najvjerovatnije biti potpisan na godinu dana.

Ukoliko dođe do realizacije ovog ugovora čija je vrijednost oko 1.000.000 KM, svi klubovi u Premijer ligi bi trebali biti oslobođeni kotizacije i plaćanja službenih lica, što znači da će svaki klub za sezonu zahvaljujući ovom ugovoru prištedjeti oko 55.000 KM.

Na sjednici je još usvojen Pravilnik o statusu igrača, prema kojem će od naredne sezone za jedan klub moći igrati maximalno šest stranaca. Takođe je donjeta odluka da igrači neće moći nastupati za svoje klubove ukoliko nemaju potpisan profesionalni odnoso amaterski ugovor, jer su do sada mogli nastupati na osnovu papira o registraciji.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: