Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. reprezentativci zbog kiše trenirali u Trening centru NSBiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Reprezentativci Bosne i Hercegovini u fudbalu obavili su danas posljednji trening pred prvi meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Bh. reprezentativci održali su posljednji trening pred meč sa Estonijom u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine zbog kiše koja pada u Zenici, kako bi sačuvali teren na stadionu Bilino polje.

Svi bh. reprezentativci trenirali su u dobroj atmosferi, a selektor Mehmed Baždarević je na konferenciji za medije održanoj prije treninga rekao kako u početak kvalifikacija treba ući oprezno, te postići dobar rezultat koji će biti vjetar u leđa na početku kvalifikacija.

Baždarević je također najavio borbenost i agresivnost vjerujući da će igrači koji budu odabrani za sutrašnji meč dati sve od sebe, s obzirom da svi imaju više iskustva na početku novih kvalifikacija.

Trening je za predstavnike medija bio otvoren 15 minuta, a za to vrijeme reprezentativci Bosne i Hercegovine radili su lagane vježbe sa loptom, vježbe istezanja i zagrijavanja.

Selektor Baždarević će nakon ovog posljednjeg treninga odabrati postavu koja će istrčati u prvim minutama susreta protiv Estonije na Bilinom polju.

Susret Bosna i Hercegovina – Estonija igra se u utorak u Zenici, na stadionu Bilino polje sa početkom u 20:45 sati. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje