Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. reprezentativci Džeko i Spahić posjetili su Internacionalni univerzitet Burch

dzeko spaha
Preuzmite sliku

Najuspješniji bosanskohercegovački nogometaš Edin Džeko i kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić danas su u pratnji sekretara Nogometnog saveza BiH (NSBiH) Elmira Pilava posjetili Internacionalni univerzitet Burch u Sarajevu.

dzeko spahaTom prilikom Spahiću i Džeki su uručene zahvalnice Univerziteta Burch za njihov izuzetan doprinos Bosni i Hercegovini i njenom predstavljanju širom svijeta.

Zahvalnice nogometašima, kao i simboličan poklon sekretaru NSBiH, uručio je zamjenik rektora univerziteta prof. dr. Gunay Karli.

Goste su u rektoratu primili i zamjenik rektora prof. dr. Teoman Duman i prof. dr. Gunay Karli. Zamjenik Duman zahvalio se gostima na posjeti univerzitetu, te ih upoznao s historijatom ove ustanove. On je istakao da su ljudi koji su osnovali ovaj univerzitet i oni koji rade na njemu veoma vezani za Bosnu i Hercegovinu.

Spahić i Džeko zahvalili su se zamjenicima i univerzitetu na pozivu i zahvalnicama. Istakli su da Univerzitet Burch predstavlja BiH u najboljem svjetlu, ponajviše slanjem učenika na takmičenja na kojima oni osvajaju samo najbolje nagrade.

Spahić i Džeko su se upisali u knjigu gostiju Univerziteta Burch, te potpisali šalove tog univerziteta.

dzeko spaha1

Reprezentacija BiH okupila se danas na Ilidži kako bi započela pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Grčke i Litvanije. Utakmica protiv reprezentacije Grčke biće odigrana 12. oktobra u Atini, dok će utakmica protiv Litvanije biti odigrana 16. oktobra na Bilinom polju u Zenici.

Tuzlanski.ba / Anadolija

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: