Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

BFK Simm-Bau optužio Tatara: Dali smo mu novac na ruke i ne javlja se

Preuzmite sliku

Brat bivšeg nogometaša Cibalije, Slaven Belupa i Gorice Benjamina Tatara, Kerim Tatar, završio je svoju epizodu u bosanskohercegovačkom BFK Simm-Bauu nakon samo tri sedmice.

Ovaj federalni prvoligaš na proljeće želi izbjeći ispadanje, dovedeno je nekoliko pojačanja, a jedno od njih trebao je biti i Tatar.

Sjajni ofanzivac je bio na raspolaganju treneru Dariju Damjanoviću, međutim nakon tri sedmice odlučio je otići, i to zbog, kako je naveo, neispoštovanog financijskog dogovora. U međuvremenu je Simm-Bau putem saopćenja iznio svoju stranu ove bizarne priče.

“Situacija Tatar, spomenuti igrač je na osnovu usmenog dogovora došao u naš klub s kojim je bio dogovoren određeni iznos na ruke i plaća, isti dan kada je igrač Tatar došao jedan dio je odmah dobio, a drugi mu je obećan prilikom potpisa, s obzirom na to da spomenuti igrač nije mogao čekati potpis i ostatak napustio je ekipu s već uzetim dijelom novca, na zadnje pozive igrač se nije javljao na telefon pa se pitamo zaista tko je ovdje ispao nekorektan! Također i njemu želimo puno sreće u nastavku uprkos tome što je uzeo dio novca koji nije vratio”, stoji, između ostalog, u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,