Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez treninga na Bilinom Polju, odlična atmosfera Zmajeva dan pred utakmicu

Preuzmite sliku

Reprezentativci BiH su večeras u Trening centru FS BiH u Zenici obavili posljednji trening uoči sutrašnjeg meča kvalifikacija za EURO protiv Islanda.

Selektor Faruk Hadžibegić na raspolaganju je imao sve pozvane igrače osim Seada Kolašinca.

Nažalost, Kolašinac zbog povrede neće igrati protiv Islanđana.

Zanimljivo da Zmajevi nisu mi zvanični trening obavili na stadionu Bilino Polje na kojem će se igrati meč sa Islandom, pa će tako tek sutra prvi put istrčati na zenički stadion.

Ako je vjerovati nasmijanim licima selektora i igrača – opušteni pred utakmicu. Što bi se reklo – dobra atmosfera u taboru Zmajeva.

Na današnjoj press konferenciji selektor Hadžibegić i kapiten Edin Džeko su najavili utakmicu sa Islandom.

“Ne bih se složio da smo favoriti. Imamo respekt prema Islandu. Želim da skrenem pažnju publici i svojim igračima na važnost rezultata. Želja nam je da odemo na EURO. Imamo mogućnost da budemo prvi ili drugi te taj baraž. Ipak, ja namjerno preuzimam taj rizik i kažem da želimo biti prvi.

Naravno, moramo biti realni i imamo svoje želje. Također, i protivnik ima svoje želje. Mi nismo imali prijateljske mečeve u prethodnim mjesecima, dok su oni igrali nekoliko susreta. Moramo biti optimisti i vjerovati u sebe, ali i respektovati protivnika”, rekao je Hadžibegić.

Džeko ističe da je naša prednost to što igramo pred našim navijačima u Zenici.

“Naša je prednost što igramo pred našim navijačima. To je veoma bitno na startu kvalifikacija. Ovim putem želim da pozovem navijače da bodre ekipu od početka do kraja. Bitno je da se bodri ekipa i da se ne zviždi igračima kada se pogriješi. Ja sutra realno ne vidim zašto Island može krenuti drugačije od nas. I njima je to prva utakmica i oni vide svoju šansu. Ja uvijek kažem da su šanse 50:50.” (NSFBIH)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje