Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez pobjednika na Bilinom polju: Fudbaleri Slobode prokockali visoku prednost u Zenici (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode danas su na Stadionu Bilino polje u Zenici odigrali utakmicu 6. kola BHT Premijer lige BiH protiv NK Čelik. Konačan rezultat utakmice 2:2. 

Nakon početnog pritiska Čelika, Sloboda je tokom prvog poluvremena imala veći posjed lopte.

U 16. minuti prva ozbiljna situacija pred golom Čelika, Ordagić je sjajno prošao po lijevoj strani, a Krpić s tri metra pogađa okvir gola.

Nakon Krpića u pokušajima da savladaju domaćeg golmana bili su još i Hairilahović i u par navrata Ordagić ali je prvo poluvrijeme okončano rezultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena obilježio je pogodak Slobode. Nakon napada u 47. minuti, sa vrha kaznenog prostora, Kalezić upućuje precizan udarac za zasluženo vodstvo Slobode na Bilinom Polju.


NK Čelik – FK Sloboda 2:2 [Golovi] by watch-it-now

U 60. minuti novi pogodak za Crveno-crne. Nakon sjajnog ubačaja Ordagića, Sulejman Krpić odličnim udarcem glavom matira domaćeg golmana za prvi ovosezonski pogodak i visoko vodstvo Slobode od 2:0.

  • Fudbaleri Slobode su prednost od dva gola uspjeli sačuvati svega osam minuta susreta, kada je u 68. minuti Mahmutović pogađa za smanjenje vodstva.

    Nakon postignutog gola, fudbaleri Čelika uz podršku navijača preuzimaju incijativu na terenu što se isplatilo već u 74. minuti kada na asistenciju Koaudio ponovo rutinski pogađa Mahmutović za izjednačenje rezultata 2:2. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,