Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bešić objasnio razloge prelaska u Middlesbrough (VIDEO)

Preuzmite sliku

Bosanskohercegovački veznjak Muhamed Bešić jučer je pojačao redove Middlesbrougha.

Ovo je njegov povratak u redove kluba sa Riverside stadiona nakon što je prethodnu polusezonu proveo upravo u Borou, te se od njega očekuje da donese stabilnost u veznom redu nekadašnjeg člana Premiershipa.

Bešić je u Boro došao na posudbu do kraja sezone, a u razgovoru za zvaničnu stranicu Middlesbrougha rekao je kako je ovo bio jedini njegov izbor.

“Zadovoljan sam što sam se vratio, čekao sam dvije ili tri sedmice na ovo. Želio sam opet pojačati redove Middlesbrougha i jedva čekam da krenem sa utakmicama”, rekao je Bešić i potom objasnio kako je došlo do transfera u Boro:

“Razgovarao sam sa mojim agentom i Tonyjem Pulisom i rekao sam im da ako budem napušta Everton, otići ću u Boro. Drugi klubovi nisu imali šansi. Volim biti ovdje, volim trenera i navijače. Imali smo tri ili četiri veoma dobra mjeseca, nismo ostvarili plasman u Premiership, ali se nadam da ćemo uspjeti ove sezone. Lično mislim da ću biti bolji igrač jer kada sam došao prošli put nisam igrao gotovo dvije godine, a sada sam spreman. Ostalo je još 42 utakmice i od sutra počinje moja sezona”, naglasio je. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,