Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Beograd: Više od 50 hiljada ljudi dočekalo svjetske prvake (FOTO)

Preuzmite sliku

Svjetske prvake, fudbalere Srbije do 20 godina, koji su jutros stigli u Beograd sa Novog Zelanda gde je odigrano Svjetsko prvenstvo U-20, ispred Skupštine Grada svečano je dočekalo više od 50 hiljada ljudi, javlja Anadolu Agency.

Nakon slijetanja na aerodrom Nikola Tesla u Beogradu, fudbalska reprezentacija Srbije otišla je u Staru Pazovu gde su ih dočekali predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i predsjednik FSS Tomislav Karadžić.

Otvoreni autobus sa fudbalerima krenuo je iz Stare Pazove u 18.30 časova, a pola sata kasnije ispred gradske Skupštine počeo je muzički program, na kom su nastupali THC, Dženan Lončarević i Lexington bend.

Nešto nakon 20 časova, praćeni povicima: “Šampioni, šampioni!“, članovi stručnog štaba i reprezentativci iznijeli su pobjednički pehar na balkon gradske Skupštine, tradicionalno mjesto proslave uspjeha srpskih sportista.

Prilikom izlaska na balkon najveće ovacije od prisutnih dobili su selektor reprezentacije Veljko Paunović, Nemanja Maksimović, koji je postigao pobjednički gol u finalnoj utakmici u 118. minutu te kapiten reprezentacije i najbolji golman prvenstva Predrag Rajković, koji je na balkon iznijeo i osvojeni trofej, koji je pozdravljen skandiranjem: “Ja te volim, Srbijo!“, “Dajte Brazil da se igramo!“, “Idi, pobedi i ponosno se vrati!“.

Razvijeni su brojni transparenti, upaljene su i baklje, a nakon izlaska cijelog stručnog štaba i igrača na balkon zajednički je otpjevana himna “Bože pravde“.

Okupljenima se prvi obratio selektor Veljko Paunović koji je rekao: “Srbijo, pozdravite šampione! Živela Srbija! Živeli šampioni sveta! Samo napred, samo jako, svim srcem! Srbija!” i dodao:

Okupili smo se pre tri godine u Staroj Pazovi. Ova generacija je počela isto ono što je slavna generacija Čileanaca napravila 1987. godine. Gledali smo njihov snimak i pokazali smo prstom da i mi želimo tamo da budemo. Hoću sada svi da zagrlite, zagrlite brata do sebe.

Kapiten fudbalske reprezentacije Predrag Rajkovića zahvalio se svima na podršci tokom cijelog prvenstva i dodao:

Nismo samo mi najbolji. I vi ste najbolji što ste nas bodrili sve vreme. Još jednim hvala svima. Igrali smo protiv velikog Brazila u finalu. Ostvario nam se san. A java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni.

Srbija je na Svjetskom prvenstvu u Novom Zelandu osvojila titulu, pobijedivši u finalu, nakon produžetaka, selekciju Brazila rezultatom 2:1.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , , , ,