Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benzema se vraća na Svjetsko prvenstvo!? Španci otkrili detalje

Preuzmite sliku

Mogao bi Karim Benzema da se vrati u nacionalni tim u drugoj fazi takmičenja…

Karim Benzema se vraća na Svjetsko prvenstvo!? Napadač Francuske povrijedio se na treningu pred sam start Mundijala i zbog toga je napustim tim i vratio se u Madrid na liječenje. Kako stvari stojem proces rehabilitacije teče mnogo bolje nego što su se nadali i on bi mogao da se ponovo pridruži ekipi u Kataru!

Prema informacijama španskih medija Benzema bi trebalo da dođe u trening centar Reala u utorak i da odradi trening. Ako sve bude prošlo u najboljem redu, on bi mogao da ode ponovo u Katar i da proba da zaigra u drugom dijelu Mundijala.

Postavlja se pitanje da li je selektor Didier Deschamps ovo očekivao, pošto je poslije njegove povrede odlučio da ne pozove nikoga kao zamjenu, ostavio ga je na spisku…

Francuska je osvojila šest bodova, pobijedila je Australiju i Dansku i meč protiv Tunisa biće neka vrsta zagrijavanja za osminu finala. Kao pobjednici grupe igraće sa drugoplasiranom selekcijom iz grupe C, a tamo se nalaze Poljska, Argentina, Saudijska Arabija i Meksiko.

I poslijednje kolo između Poljske i Argentine odnosno Danske i Australije riješiće pitanje plasmana u toj grupi, prenosi Mondo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,