Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Benzema odustao od žalbe na osuđujuću presudu

Preuzmite sliku

Fudbalski reprezentativac Francuske i napadač Real Madrida Karim Benzema odustao je od žalbe na osuđujuću presudu za saučesništvo u ucjeni francuskog fudbalera Mathieua Valbuene, objavili su u subotu francuski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sud u Versaillesu prošle godine u presudi je naveo da je Benzema bio lično umiješan u incident ucjenjivanja zbog čega je osuđen na godinu dana zatvora uslovno i novčanu kaznu od 75.000 eura.

Benzemin advokat tada je izjavio da će se žaliti na odluku suda.

Istraga protiv Benzeme provedena je u okviru pokušaja pljačke imovine Mathieua Valbuene, koji trenutno igra za grčki Olimpiyakos. U predmetu se tvrdilo da je 2015. godine Valbuena ucijenjen slanjem povjerljivog videa iz privatnog života i da je od njega traženo 150.000 eura.

Ovaj skandal stavio je Benzeminu reprezentativnu karijeru na čekanje na duže od pet godina.

Benzemin advokat Hugues Vigier rekao je za francuske novine “L'Equipe” da je fudbaler odlučio odustati od žalbe, kao i da i dalje negira krivicu.

“Moj klijent je iscrpljen ovim procesom. Presuda je sudska istina, ali nije stvarnost. Karim Benzema će uvijek govoriti da je nevin u ovoj aferi”, rekao je Vigier.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,