Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Belgijske zvijezde idu kući, a Wales na megdan Portugalu (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras je na rasporedu bila druga utakmica četvrtfinala Evropskog prvenstva u Francuskoj. Sastali su se Wales i Belgija.

Krenuli su Belgijanci silovito. U sedmoj minuti Carassco je nakon ubačaja s lijeve strane ostao sam na drugoj stativi, ali njegov udarac je obranio Hennessey. Na opdbijenu loptu je natrčao Meunier, no njegov udarac je s crte odbio Taylor, a na tu loptu na nekih 14 metara natrčao je Hazard čiji udarac se odbio od obrane Walesa i otišao preko gola. Iz kornera je nabacio De Bruyne, a Lukaku čekao na drugoj stativi, no lopta je ipak bila malo previsoka.

Uzvratio je Wales dvije minute kasnije kontrom po lijevoj strani gdje je probio Gareth Bale i pucao iskosa s nekih 12 metara, ali lopta je pogodila vanjski dio mreže.

U 13. minuti Nainggolan je s lijeve strane primio loptu na nekih 25 metara, a kada je vidio da je sam, napravio je korak prema naprijed i silovito opalio za vodstvo Belgije! Nemoćan je bio Hennessey koji je vrhovima prstiju malo skrenuo loptu, ali nedovoljno.

Ramsey je odlično s desne strane blizu korner linije uočio Neila Taylora, koji je utrčao pred gol i snažno opalio s nekih desetak metara, ali ravno u Courtoisa!

U 31. minuti Ramsey je izveo korner s desne strane, Nainggolan nije ispratio igrača pred peterac, lopta je preskočila J. Lukakua koji je prenisko skočio, a Ashley Williams ostao sam i glavom s vrha peterca zakucao u donji desni kut za izjednačenje Walesa!


Ramsey je u 43. minuti izveo korner s lijeve strane, a Ashley Williams ponovno ostao sam na ivici peterca, no ovaj put njegov udarac glavom otišao je ipak malo pored stative. Ovaj put zakasnio je Witsel, a Belgija je imala puno sreće i na odmor se ipak otišlo s 1:1.

U jeku napada Belgije, jedna odbijena duga lopta je došla do danas sjajnog Ramseyja koji je s desne strane ubacio u sredinu gdje je Robson-Kanu na nekih desetak metara jednim lažnjakom izbacio Meuniera i Denayer te ostao sam pred Courtoisom i lakoćom poslao loptu u mrežu za 2:1.


De Bruyne je u 71. prošao po desnoj strani, ali mlako ubacio u sredinu gdje je moglo biti jako opasno. Samo tri minute kasnije Toby Alderweireld je s desne strane zavrnuo loptu u šesnaesterac, a Marouane Fellaini se ubacio ispred Chestera i pucao glavom, ali pored desne stative.

Sam Vokes je zapečatio sudbinu Belgije u 85. minuti, i zabio za konačnih 3:1.


1/4 finale: Belgija 1:3 Wales (Nainggolan/Williams, Kanu, Vokes) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,