Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Belgija sigurna protiv Irske (VIDEO)

Preuzmite sliku

Prvu utakmicu današnjeg programa Evropskog prvenstvu u Francuskoj odigrale su reprezentacije Belgije i Irske.

Irska nikad na Evropskim prvenstvima nije postigla više od jednog gola na utakmici. Ni danas to nisu uspjeli…

Prva je zaprijetila Belgija. Probao je Kevin de Bruyne nabaciti iz slobodnjaka. Lopta nije nikog dirala i zamalo je ušla u gol Irske.

Ponovo je De Bruyne u 21. minuti nabacio jednu loptu koja je povratno došla do Hazarda. Krilni napadač Chelseaja imao je vremena smiriti loptu i plasirati udarac gdje je htio, ali je odlučio pucati iz prve i promašio je gol.

U 25. minuti pucao je Carrasco glavom i pogodio prečku. Zatim je opet pucao napadač Atletico Madrida i postigao gol, ali je poništen zbog Ofsajda.

Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

Belgija je drugo poluvrijeme otvorila golom. Kevin de Bruyne lijepo je asistirao, a Lukaku sjajnom završnicom doveo Belgiju u vodstvo. Zasluženo.

Vodstvo je udvostručeno u 61. minuti. Meunier je s desne strane uputio fin centaršut, a u sredini se najbolje snašao veznjak Axel Witsel koji je utrčao iz drugog plana te poentirao.

U 70. minuti Lukaku zabija svoj drugi gol danas, a Belgija postaje prva reprezentacija koja je na ovom Euru zabila tri gola u jednoj utakmici. Hazard je pronašao Lukakua u brzoj kontri ‘crvenih vragova‘, a napadač Evertona nije imao problema pri realizaciji. Irska je u tom trenutku bila razbijena.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Skupina E: Belgija 3:0 Irska (Lukaku x2, Witsel) (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,