Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Belgija preko Mađarske do četvrtfinala (VIDEO)

Preuzmite sliku

Posljednju utakmicu današnjeg programa igrali su od 21 sat Belgija i Mađarska.

U 4. minuti šutirao je De Bruyne s dvadesetak metara prema Kiralyju, ali odlazi to preko gola.Bila je to prva prijetnja Belgijanaca.

Zaprijetio je Lukaku Kiralyju u 6. minuti iz dobre pozicije, ali mađarski golman to brani.

Čovjek čije je ime teško napisati i još teže izgovoriti Toby Alderweireld, doveo je u rano vodstvo Belgiju. Kevin De Bruyne je kvalitetno ubacio iz slobodnjaka, a najviši u skoku bio je stoper belgijske reprezentacije koji je poentirao glavom u mrežu Kiralyja.

Belgija je igrala brzo i lepršavo, a sve se vrtilo oko De Bruynea, Hazarda i Lukakua koji su svojim kretnjama radili probleme obrani Mađarske.

Kevin De Bruyne pogađa prečku iz slobodnjaka u 34. minuti, Mađarska je imala puno sreće. Kiraly je paradom preusmjerio loptu i spasio ih od drugog gola.

  • belgija-madjarska-euro-2016
  • Na poluvrijeme se otišlo vodstvom Belgije od 1:0.

    Mađari su se probudili u drugom poluvremenu. Dzsudzsak je centrirao tačno na Szalaija, ali ispred njega utrčao je Vermaelen i izbio loptu u korner. Inače bi bilo jasno opasno za belgijskog golmana.

    Mertens  se našao u velikoj šansi u 58. minuti., Lukaku ga je našao na visini peterca, ali krilni igrač Napolija nije se nadao da će uopšte i dobiti tu loptu te je tako propala još jedna velika prilika za Belgiju.

    Juhasz je u 67. minuti pucao desno iskosa na gol Belgije, Szalai je zakasnio podmetnuti nogu za izjednačenje. Mađarska je sve više pritiskala na gol Belgije.

    Belgija je u 78. minuti povela sa 2:0. Eden Hazard savršeno je poslužio Michyja Batshuayja tek što je ušao na teren i ovaj nije imao tešku zadaću, lagano je poentirao za 2:0.

    Sjajni Eden Hazard okrunio je svoju sjajnu partiju prelijepim golom u 80. minuti poslije brze akcije.


    Radja Nainggolana doktorski je asistirao Carrascu u 91. minuti koji je sam izašao na Kiralyja i bez problema realizirao stopostotnu šansu.

    1/8 finala: Belgija 4:0 Mađarska (Alderweireld, Batshuayi, Carrasco  i Hazard). (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,