Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bek Manchester Cityja Joao Cancelo pretučen u napadu pljačkaša u njegovom domu

Preuzmite sliku

Joao Cancelo (27), bek Manchester Cityja i reprezentacije Portugala, a možda i najbolji bočni odbrambeni nogometaš svijeta, objavio je na društvenim mrežama da je bio žrtva premlaćivanja, teške krađe i provale.

Premda Cancelo nije naveo gdje se tačno dogodio napad, klub Manchester City je kasno noćas objavio da su nogometaš i njegova porodica bili žrtve provale u svom domu.

– Šokirani smo i užasnuti informacijom da su Joao Cancelo i njegova porodica noćas pretrpjeli provalu u svom domu, tokom koje je Joao napadnut. Klub pruža podršku Joau i njegovoj porodici, a on pomaže policiji u istrazi ovog ozbiljnog incidenta – navodi se u službenom saopćenju Manchester Cityja.

Bek Manchester Cityja sinoć je naveo da je zadobio posjekotine po licu nakon što je pokušao da se izbori sa bandom pljačkaša dok je bio sa svojom porodicom.

Ovaj 28-godišnjak je na Instagramu objavio sliku svojih povreda.

– Nažalost, danas su me napale četiri kukavice koje su me povrijedile i pokušale povrijediti moju porodicu. Kada pokažete otpor, evo šta se dogodi. Uspjeli su da mi uzmu sav nakit i ostave me sa licem u ovakvom stanju – napisao je Cancelo.

Cancelo je bio ključni igrač Cityja u pohodu branitelja titule do vrha tabele Premijer lige, propustivši samo jednu utakmicu u ovom takmičenju ove sezone.

Aktuelni prvak i lider Premijer lige sutra igra derbi kod Arsenala, a još se na zna hoće li u London otputovati njegov ključni igrač, koji je pretrpio šokantan napad.

Cancelo je prešao u Manchester City prije dvije i pol godine iz Juventusa, dok je u suprotnom smjeru otišao Danilo.

Izabran je u tim sezone Asocijacije profesionalnih nogometaša Premijer lige za 2020.-21., pošto je stigao u City u ugovoru od 60 miliona funti iz Juventusa u augustu 2019. godine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,