Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Begović između Intera i Milana

Preuzmite sliku

Sinoć je, u okviru 25. kola Serije A, povratnik u redove reprezentacije Bosne i Hercegovine, Asmir Begović debitovao za Milan nakon što je ušao u igru umjesto povrijeđenog golmana Gianluigija Donnarumme.

Begović je do kraja susreta imao nekoliko sjajnih odbrana, gotovo je odbranio jedanaesterac, i pred kraj meča je čak spasio Milan od poraza na stadionu Ennio Tardini.

U redovima “Rossonera” zadovoljni su bh. fudbalerom, a nepuna utakmica bila je dovoljna da Begovićevo ime završi na listi želja još jednog tima – komšijskog Intera.

Italijanski mediji pišu kako je Inter trenutno u potrazi za golmanom, budući da aktuelna rezerva, Padelli ne uživa povjerenje Antonija Contea. Begović je golman sa pedigreom, koji je u Italiju došao sa iskustvom branjenja u Premiershipu, a posljednji klub za koji je igrao, azerbejdžanski Qarabag, igrao je u Evropskoj Ligi. Ruku na srce, bh. golman samo je jedno od imena koje Conte razmatra kao novo pojačanje u ljetnom prelaznom roku.

Milan će ipak imati prednost u odabiru. Begović je u Milanu na šestomjesečnoj posudbi iz engleskog Bournemoutha, a nakon sinoćnje utakmice, u kojoj je pokazao da se na njega itekako može računati, postoje znaci da bi Begović u Milanu možda mogao i ostati, iako bi naš reprezentativac svakako više volio biti starter što, bar za sada, ne bi bio slučaj ni u Milanu, ni u Interu.

Ono što je pozitivno da je Begović pokazao svoj kvalitet i da se već sada pred njim otvaraju određena vrata. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,