Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Begović ipak neće u Celtic: Među “Kelte” se vratio miljenik kluba

Preuzmite sliku

Iako se u otočkim medijima posljednjih dana pisalo da je škotski Celtic zainteresovan za Asmira Begovića, bh. golmana koji nije zadovoljan svojim statusom u Bournemouthu, čini se kako od tog transfera neće biti ništa.

Naime, u redove škotskog prvaka vratio se 31-godišnji golman Fraser Forster, koji je iz ovog kluba otišao u Southampton sa kojim ima ugovor do ljeta 2020. godine.

Ipak, s obzirom da ove sezone nije nijednom stao na gol Southamptona, klub sa St. Mary's stadiona odlučio ga je pustiti na posudbu na Celtic Park, potvrdio je ovu informaciju višestruki škotski prvak na svom Twitteru.

Osim za Celtic i Southampton, Forster je nekada branio za Newcastle, Norwich, Bristol Rovers i Stockport. Ipak, poseban pečat ostavio je u “zeleno-bijelom” dijelu Glasgowa, gdje ga navijači zaista obožavaju.

Dakle, po svemu sudeći, Asmir Begović će morati tražiti novi klub, ako želi ponovo stati među stative, te se uskoro ponovo nađe na spisku selektora bh. reprezentacije, Roberta Prosinečkog. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,