Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević zadovoljan nakon treninga Zmajeva

Preuzmite sliku

Reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u St. Gallenu gdje će u nedjelju odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom Španije. 

Selektor Mehmed Baždarević za ovu reprezentativnu akciju neće moći da računa na Tina Sušića koji je povrijeđen i ne dolazi u Švajcarsku, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Igračima koji su danas odradili trening priključio se i golman azerbejdžanskog Qarabaga Ibrahim Šehić.

Prvi trening odradili su: Begović, Pirić, Karačić,Vranješ, Spahić, Zukanović, Cocalić, Šunjić, Memišević, Bešić, Pjanić, Hadžić, Grahovac, Medunjanin, Duljević, Višća, Hajrović, Džeko, Bajić i Hodžić.

Jako dobro su momci radili, ozbiljno i angažovano – rekao je Baždarević nakon treninga.

Sve što smo tražili od njih odradili su odlično i namamo nijednu zamjerku. Bio je ovo prvi trening i zaista ih mogu sve pohvaliti.

Sanjin Prcić je na pripreme stigao sa povredom desnog koljena tako da osim laganih vježbi nije mogao raditi ništa više. Selektor na njega neće moći računati jer nakon pregleda i konsultacija sa dr. Reufom Karabegom i ljekarskim timom Prciću je preporučeno da uradi dijagnostiku i fizikalnu terapiju.

Danas je u planu još jedan trening, kao i jučer u 18 sati. Manji broj bh. navijača pratio je trening, a poslije iskoristio priliku da se slikaju sa našim reprezentativcima. (NAP)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje