Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević okupio igrače BH Telecom Premijer lige BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Igrači BH Telecom Preijer lige Bosne i Hercegovine, kandidati za našu „A“ reprezentaciju okupili su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Igrači su jutros odradili testiranja, a o samom okupljanju selektor Mehmed Baždarević kaže: „Poželio bih dobrodošlicu igračima koji su danas ovdje. Okupili su se igrači iz Premijer lige koji su to svojim igrama, trudom i zalaganjem zaslužili. Ima tu još kvalitetnih momaka koji zaslužuju pažnju i sigurno je da ćemo imati još sličnih okupljanja na kojim ćemo im ukazati priliku. Pratimo fudbalere iz domaćeg prvenstva i na ovaj način im dajemo na važnosti i pružamo priliku da se nametnu za „A“ selekciju. Nadam se da ćemo kroz ovakve projekte dobiti nove reprezentativce Bosne i Hercegovine.

Tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić govori o značaju današnjeg okupljanja: „Ovo je slijed strateškog plana Saveza, koji sprovodi tehnički sektor sa selektorom Baždarevićem i njegovim asistentima i sretan sam što je došlo do ovog okupljanja. Okupili smo najkvalitetnije igrače iz Premijer lige, kandidate za „A“ selekciju. Stručni štab će danas da testira ove momke, skenira ih i da im upute za budući rad kako bi mogli konkurisati za naš najbolji tim.

Osvrnuo se Pirić i na sutrašnju radionicu: „Sutra će u Trening kamp doći šefovi stručnih štabova premijerligaških klubova i selektori ostalih bh muških selekcija. Imaćemo stručnu radionicu sa njima gdje želimo da čujemo mišljenje naših trenera, da vidimo njihove prijedloge i da uz stručnu komunikaciju pomognemo jedni drugima, a u cilju stvaranja kvalitetnih domaćih igrača koji će praviti rezultat. Nećemo stati na ovome i u budućnosti ćemo imati još ovakvih okupljanja.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić jedan je od igrača koji je dobio priliku da se predstavi stučnom štabu „A“ reprezentacije BiH: „Ovo je sjajan gest i selektora, ali i NS/FS BiH. Odlična je stvar što i mi koji nastupamo u domaćem prvenstvu imamo priliku da se nametnemo selektoru državnog tima. Na nama je da damo maksimum i da pokušamo da pokažemo da zaslužujemo poziv u „A“ reprezentaciju. Velika je ovo stvar za moju karijeru i presrećan sam što sam tu.

Zadovoljstvo zbog poziva nije krio ni Tomislav Tomić, vezni igrač mostarskog Zrinjskog: „Drago mi je što sam dobio poziv i trudiću se da se predstavim u što boljem svjetlu. Naša liga napreduje svake godine i tu je dosta igrača koji imaju kvalitet, te mogu dati doprinos našoj „A“ selekciji.

Kandidati za „A selekciju će danas od 15:30 sati u Trening kampu odigrati test utakmicu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje