Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević objavio spisak Zmajeva za duele s Luksemburgom i Švicarskom

Preuzmite sliku

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević je objavio spisak 25 igrača koje je pozvao za prijateljske mečeve s Luksemburgom i Švicarskom, koji su na rasporedu 25. i 29. marta, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor Baždarević je pozvao: Asmira Begovića, Ibrahima Šehića, Jasmina Burića, Ognjena Vranješa, Emira Spahića, Matea Sušića, Edina Cocalića, Tonija Šunjića, Ervina Zukanovića, Daniela Graovca, Marina Ančića, Seada Kolašinca, Senada Lulića, Muhameda Bešića, Anela Hadžića, Miralema Pjanića, Marija Vrančića, Srđana Grahovca, Sanjina Prcića, Tina Svena Sušića, Edina Višću, Harisa Duljevića, Edina Džeku, Milana Đurića i Vedada Ibiševića.

“Daćemo priliku i minutažu onima koji do sada i nisu imali previše prostora, ali isto tako su nam i važni susreti sa Luksemurgom i Švicarskom, iako su prijateljski. Potreban nam je jak i čvrst prvi korak, da odmah svima pokažemo šta želimo, da smo ozbiljni i maksimalo angažovani. Svi koji su pozvani moraju biti 100 posto posvećeni reprezentaciji. Nema kalkulisanja. Forma, ponašanje i želja su kriterijumi kojim ćemo se voditi pri odabiru reprezentativaca”, rekao je Baždarević.

Osvrnuo se selektor i na igrače koji ovaj put nisu dobili poziv, ali na koje će računati za naredne reprezentativne akcije.

“Zbog povreda nekoliko igrača malo smo kasnili sa objavom spiska. Dva mlada igrača, Bajića i Hodžića smo ostavili na raspolaganje selektoru U21 reprezentacije jer je pred njima kvalifikaciona utakmica. Mujdža, Medunjanin i Hajrović nisu dobili pozive za ove susrete, ali to ne znači da su otpisani, znamo koliko vrijede i kada se ustale u svojim klubovima račnaćemo i na njih. Pratimo i Vršajevića, kao i mlade igrače poput Mešanovića, Krunića i Kodre”, rekao je Baždarević.

Reprezentativci će se okupiti 23. marta u Luksemburgu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje