Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević o remiju s Austrijom: Možemo biti zadovoljni i igrom i rezultatom

Preuzmite sliku

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nakon večerašnjeg remija s Austrijom (1:1) u prijateljskoj utakmici u Beču bio je dobrog raspoloženja.

Možemo biti zadovoljni i rezultatom i igrom. Svih 90 minita bilo je ozbiljne igre, trčanja, angažovanja, a pri tome nastojali smo da igramo. Nije bilo previše napadačkih situacija, ali satisfakcija je rezultat i sve što smo pokazali na terenu“, rekao je Baždarević, javlja reporter Anadolu Agency (AA) sa stadiona “Ernst Happel” u Beču.

  • mesa-bazdarevic (1)
  • Mini ciklus, tj. susrete u Andori, gdje je BiH u kvalifikacijama za EURO 2016 u subotu pobijedila 3:0, i večerašnji, Baždarević je kratko analizirao:

    Moramo biti zadovoljni, jer su momci dobro radili, trčali anagažovali se. Sve to nam je dalo više nade za ono što nas čeka u budućnosti. Kažem, pokazali su puno truda i rada, disciplinovane igre koja nam je dozvolila da pobijedimo Andoru i odigramo dobru utakmicu protiv jake Austrije.”

    O igračima kojima je dao priliku za dokazivanjem u Beču, poput strijelca Izeta Hajrovića, te Semira Štilića, istakao je:

    Vidio sam za mene četiri, pet novih igrača. Kada se sve slegne napravit ćemo ozbiljniji bilans i iskoristiti prethodni period da se što bolje pripremimo do narednog meča. Večeras sam htio isprobati neke igrače, ali i da igramo organizovano i dobro. Za Hajrovića znamo da ima kvalitete, nastojimo neke igrače vratiti u fudbalski život. To je ono što nam treba. U protekla dva meča vidio sam puno pozitivnih stvari.”

    Nešto grublju igru “opravdao” je ambijentom na stadionu u Beču, gdje je utakmica odigrana pred 48.000 gledalaca, od čega 20.000 navijača BiH.

    Pitat ćemo igrače zašto je utakmica bila grublja. Ambijent je bio dobar, na terenu je bilo rivalstvo i prijateljstvo. Argument što se igralo agresivno vidim u tome da smo i mi i oni htjeli napraviti rezultat“, zaključio je Baždarević.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje