Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević: Neozbiljnost s početka utakmice se ne smije ponoviti, bilo je i pozitivnih stvari

Preuzmite sliku

Neozbiljnost kakva je vladala među ekipom BiH u prvom poluvremenu večerašnjeg susreta sa Španijom ne smije se ponoviti, naglasio je selektor fudbalske reprezentacije BiH Mehmed Baždarević nakon što je bh. tim u švicarskom St. Gallenu poražen u prijateljskom meču od ekipe Španije rezultatom 3:1, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema riječima Baždarevića, bh. ekipa nije smjela dozvoiliti sebi neozbiljnu igru protiv protivnika kao što je Španija.

Možemo biti zadovoljni jednim dijelom, ali ne smije se dozvoliti tako neozbiljna igra kao u početnim minutama utakmice, pogotovo protiv ovakvog protivnika. Poslije takvog početka teško se bilo vratiti. Kasnije smo igrali bolje, agresivnije i pružili igru kao u prethodnim utakmicama, pa mi je žao što nismo ostvarili povoljniji rezultat“, istakao je Baždarević.

Prema njegovim riječima, pojedini bh. reprezentativci pokazali su spremnost i borbenost na terenu.

Pojedinci su odigrali izvanrednu utakmicu i neki mlađi igrači su pokazali da se na njih može računati u budućnosti. Duljević je jedan od njih. Mi moramo nastaviti da stvaramo jednu ozbiljnu ekipu. Bilo je dobrih pokazatelja i pozitivnih stvari, ali neozbiljnost sa početka utakmice se ne smije ponoviti“, zaključio je Baždarević.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje