Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević: Favoriti ne bi trebali podbaciti u ovoj fazi SP-a

Preuzmite sliku

Bivši selektor reprezentacije BiH, legenda Željezničara Mehmed Baždarević vjeruje da će favoriti slaviti u mečevima osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

Osmina finala počinje danas utakmicama Francuske i Argentine (16.00), te Urugvaja i Portugala (20.00), a Baždarević u izjavi za Fenu ističe je nivo nogometa u Rusiji na visokom nivou, te da bi ekipe s najvećim renomeom u ovoj fazi takmičenja trebale opravdati ulogu favorita.

– Prvenstvo je pokazalo dobar fudbal, a velike zasluge idu organizatoru jer su uslovi u Rusiji vrhunski. Nivo fudbala je na visokoj razini, dok sam ja i ranije izjavio da će favoriti i na ovom takmičenju biti oni stari. Iako se već desilo jedno veliko iznenađenje u vidu ispadanja Njemačke, mislim da u osmini finala neće biti takvih slučajeva i da će favoriti proći dalje – izjavio je Baždarević.

Baždarević je u grupnoj fazi navijao za naše susjede, a nastavit će navijati za Hrvatsku koja je pokazala odličan nogomet te za Francusku u kojoj živi i radi.

– Francuze očekuje težak ispit protiv Argentine koja će sigurno odigrati čvrstu utakmicu. Argentina je jedna od reprezentacija koja bi trebala biti veliki favorit i ukoliko savlada Francuze postat će jedan od prvih favorita za titulu uz Brazil, Belgiju i Španiju. Isto važi za Hrvatsku koja je igrački zrela za veliki rezultat. Od početka su favoriti iz drugog plana i vjerujem da će ostati u krugu reprezentacija koje mogu doći do finala ako ih zaobiđu povrede i kartoni – zaključio je Baždarević.

Nakon subotnjih duela, u nedjelju igraju Španija – Rusija (16.00) i Hrvatska – Danska (20.00), a u ponedjeljak Brazil – Meksiko (16.00) i Belgija – Japan (20.00).

Ovu fazu takmičenja u utorak će zaključiti susreti između Švedske i Švicarske (16.00) te Kolumbije i Engleske (20.00). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje