Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bayern očitao lekciju slaboj Barceloni, United u nadoknadi izgubio od Švicaraca

Preuzmite sliku

U večerašnjem programu prvog dana nove sezone Lige prvaka odigrano je šest utakmica, a u jednom od derbija prvog kola Bayern je rezultatom 3:0 razbio Barcelonu na Nou Campu.

Bavarci su bili daleko bolji protivnik u prvom poluvremenu, a u 33. minuti su došli do zasluženog vodstva. Sane je uposlio Mullera koju šutira iz velike udaljenosti te uz dosta sreće lopta nakon udarca od jednog igrača Barce završava u mreži domaćina.

Vrlo brzo nakon što je krenulo drugo poluvrijeme nevjerovatni Lewandowski je udvostručio prednost. Musiala je pogodio stativu, a lopta se odbila da Poljaka koji tako zabija na 18 uzastopnom meču za Bayern.

Nikad slabija katalonska ekipa do kraja utakmice nije gotovo ništa napravila, dok je Bayern igrao lepršava i na kraju pet minuta prije kraja meča došao i do trećeg gola za konačnih 0:3 preko neumoljivog Lewandowskog.

Aktuelni evropski prvak Chelsea također je krenuo pobjedom u odbranu naslova. Plavci su igrali fantastično i pravo je čudo što su gosti prošli samo s jednim primljenim golom. Strijelac je bio Lukaku u 69. minuti.

Juventus je iznenađujuće lagano razbio Malmo u gostima. Za Staru damu su pogađali Alex Sandro, Dybala i Morata te su sva tri gola pala u prvom poluvremenu. Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić je igrao cijeli meč za švedski tim, dok je Adi Nalić igrao posljednjih pola sata.

Rezultati i strijelci:

Barcelona – Bayern 0:3 (Muller 33’, Lewandowski 56’, 85’)

Chelsea – Zenit 1:0 (Lukaku 69’)

Malmo – Juventus 0:3 (Alex Sandro 23’, Dybala 45’, Morata 45+1’)

Villarreal – Atalanta 2:2 (Trigueros 39’, Danjuma 73’ – Freuler 6’, Gosens 83’)

Dynamo Kiev – Benfica 0:0

Lille – Wolfsburg 0:0

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,