Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona prvak Primere: Atletico pao na Calderonu!

Preuzmite sliku

Barcelona je pobijedila Atletico Madrid s 1:0 i osigurala naslov  prvaka Španije kolo prije kraja prvenstva! Katalonci su na Vicente Calderonu osvojili svoj 23. naslov prvaka i na taj su način odgovorili Atleticu koji je prošle godine upravo na Nou Campu potvrdio svoj naslov.

Barca je do pobjede došla u 65. minuti pogotkom Lionela Messija . Pedro je poslao dodavanje Argentincu u stilu Neymara, Messi nije razmišljao nego je pucao nisko u suprotni desni ugao i pogodio za velikih 1:0!

  • barcelona-prvak34
  • Argentinac je i u ovoj utakmici pokazao da mu Atletico savršeno leži. Niti jednom drugom prvoligašu nije dao pogodaka koliko je dao Atleticu (23), a i prekinuo je post od pet utakmica igranih u Madridu bez pogodaka. Uz to Messi je postao jedini igrač koji je ove sezone na Vicente Calderonu uspio zabiti pogodak sjajnom Atleticovom golmanu Janu Oblaku.

    Moglo je slavlje Katalonaca biti i uvjerljivije jer je u 71. minuti veliku priliku propustio Neymar . Rakitić je uzeo loptu, prešao pola terena, proslijedio Messiju koji je poslao u for za Neymara. Brazilac je očajno tukao iako je bio u dobroj poziciji i lopta je završila u tribinama. Šest minuta kasnije tukao je i Pedro nakon nekoliko dobrih driblinga, no sijevnulo je pokraj gola.

    Kraj utakmice obilježile su izmjene i žuti kartoni, a Barca je mirno utakmicu privela kraju za 23. naslov španjolskog prvaka. (Tuzlanski.ba)


    Lionel Messi 0:1 | Atletico Madrid – Barcelona… by EuropeanLeagueLiveGoal

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , ,