Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona postala prvi klub u historiji Lige prvaka koji je uspio nadoknaditi četiri gola zaostatka (FOTO)

Preuzmite sliku

Nakon što su sinoć plasman u četvrtfinale Lige prvaka izborili Bayern Minhen i Real Madrid, večeras su odigrane još dvije uzvratne utakmice nakon kojih su se dalje plasirali Barcelona i Borussia Dortmund, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon debakla u prvom meču u Parizu rezultatom 4:0, Barcelona je večeras na Nou Campu uspjela slaviti protiv PSG-a sa 6:1, čime je uspjela nadoknaditi veliki zaostatak i izboriti plasman u naredni krug takmičenja.

Barcelona je povela već u 3. minuti golom Luisa Suareza, a prednost su povećali autogolom Layvina Kurzawe u 40. minuti. Nakon apsolutne dominacije u prvom poluvremenu, Barcelona je i u drugom poluvremenu igrala dobro te je povećala prednost na 3:0 pogotkom Lionela Messija u 50. minuti iz jedanaesterca.

PSG je u 62. minuti golom Edinsona Cavanija smanjio na 3:1. Barsa je ipak u veoma dramatičnoj završnici povećala prednost u 88. minuti preko Neymara, dok je isti igrač u 90. minuti iz penala povećao na 5:1. Pobjedu i prolaz Barsi u naredni krug je donio Sergi Roberto u 5. minuti sudijske nadoknade, odosno 15 sekundi prije sudijskog zvižduka.

Nijedan klub u historiji Lige prvaka nije nadoknadio zaostatak nakon što je prvi meč izgubio sa 4:0.

Borussia Dortmund je, nakon poraza od 1:0 u prvom meču, večeras slavila na Signal Iduna Parku protiv Benfice s visokih 4:0, te se tako plasirala u četvrtfinale Lige prvaka. Golove za Borussiju su postigli Pierre-Emerick Aubameyang u 4., 61., i 85. minuti te Christian Pulisic u 59. minuti.

Naredne sedmice se igraju preostali uzvratni mečevi u okviru osmine finala Lige prvaka, a sastaju se Juventus – FC Porto, Leicester – Sevilla, Atletico Madrid – Bayer Leverkusen i Monaco – Manchester City.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje