Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona otpustila Koemana, Xavi najbliži trenerskoj klupi

Preuzmite sliku

Holandski fudbalski stručnjak Ronald Koeman više nije trener Barcelone, potvrdio je kasno u srijedu katalonski klub, prenosi Anadolu Agency (AA).

“FK Barcelona smijenila je Ronalda Koemana s dužnosti trenera prvog tima. Predsjednik kluba Joan Laporta obavijestio ga je o odluci nakon poraza od Rayo Vallecana”, navodi se u saopštenju kluba.

Čelnici Barcelone održali su sinoć hitni sastanak i donijeli odluku da holandskom stručnjaku uruče otkaz nakon serije loših rezultata koje je imao u posljednje vrijeme, a koja je kulminirala posljednjim porazom od 1:0 u srijedu.

Nakon što je Koeman dobio otkaz, mediji su započeli sa špekulacijama o tome ko će ga naslijediti na klupi Barcelone. Legenda ovog kluba Xavi Hernandez je prvi favorit za njegovog nasljednika, prenosi BBC.

Kako tvrdi ugledni novinar Fabrizio Romano, Xavi je već počeo pregovore s katarskim klubom Al Saddom o raskidu ugovora, kako bi se vratio u svoj klub.

Barcelona je nakon devet kola na devetom mjestu u La Ligi sa 15 osvojenih bodova.

Poraz u srijedu uslijedio je nakon što je katalonski tim izgubio od Real Madrida u nedjelju.

Bivši selektor Holandije (58) smijenjen je nakon 14 mjeseci na čelu kluba, sa 39 pobjeda, 12 remija i 16 poraza u svojih 67 mečeva. Takođe je osvojio Kup kralja 2021.

Koeman je bio jedan od najboljih fudbalera svoje generacije. Nastupao je kao defanzivac za holandske klubove Ajax, PSV Eindhoven i Feyenoord i Barcelonu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,