Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona na samo bod zaostatka za Real Madridom

Preuzmite sliku

Tradicionalno su susretu Athletica i Barcelone zanimljivi i bogati golovima. Tako je i večeras u baskijsko-katalonskom okršaju postignuto čak šest golova.

Barca je, prema očekivanjima, stigla do nove pobjede i vodećem Real Madridu se primakla na bod zahvaljujući teškom porazu Reala rezultatom 4:0 u gradskom derbiju na gostovanju kod ekipe Atlético Madrida.

Lionel Messi je u 15. minuti načeo mrežu Baskijaca udarcem iz slobodnajka, ali i uz pomoć živog zida.

Messi je u 26. minuti sjajno uposlio Luisa Suareza, koji je matirao Iraizoza za 2:0, što je ujedno bio rezultat prvog dijela. Imali su i domaći svoje šanse u prvom dijelu, ali su Bravo i stativa spasili mrežu Barcelone.

Do 60. minute se rezultat nije mijenjao, a onda je uslijedila prava golijada. U 60. minuti je Mikel Rico smanjio na 2:1, ali ubrzo autogol Oscara de Marcosa za 3:1 prednost Barce.

Messi je upisao drugu asistenciju u 64. minuti, a Neymar postigao 16. prvenstveni gol, no ubrzo još jedan pogodak. Aduriz je skoro iz mrtvog ugla savladao Brava za 4:2. Rezervista Pedro je u 86. minuti, šest minuta nakon ulaska u igru, postavio konačnih 5:2.

Do kraja utakmice se, dakle, rezultat više nije mijenjao i Barca je stigla do 17. pobjede u sezoni, dok je Athleticu ovo već 11. poraz.

Primera, 22. kolo:

Athletic – Barcelona 2:5 (Rico 59, Aduriz 66/ Messi 15, Suarez 26, Marcos 62 – ag, Neymar 64, Pedro 86) (sportsport.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,