Utorak, 19. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona i Messi ispunili snove mladoj Sirijki (VIDEO)

Preuzmite sliku

Barcelona i argentinska zvijezda Lionel Messi su pomogli da snovi 18-godišnje sirijske izbjeglice Nujeen Mustafa postanu stvarnost, javlja Anadolija.

Na Twitter profilu katalonskog kluba je objavljen video o tome kako se Nujeen, koja je strastveni navijač Barcelone i veliki fan Messija, upoznala s ekipom Barse te imala priliku gledati utakmicu na Camp Nou.

Nujeen, koja je rođena u Halepu i koja je zbog cerebralne paralize od rođenja u invalidskim kolicima, zbog rata u zemlji 2015. godine je, prešavši kroz mnoge zemlje, izbjegla u Keln u Njemačkoj.

Svoju životnu priču o teškom izbjegličkom putovanju do Njemačke ispričala je britanskoj novinarki Christini Lamb koja je o tome napisala knjigu, nakon čega je ova mlada Sirijka privukla veliku pažnju javnosti u svijetu.

Potom su se Barcelona i njeni igrači, čiji je simpatizer i navijač, pobrinuli da ovu Sirijsku bar donekle učine sretnom.

Naime, autobus u kojem se inače vozi ekipa Barcelone, stigao je ispred kuće u Kelnu, u kojoj stanuje Nujeen, te je ovu mladu djevojku odvezao u Španiju.

Nujeen je potom na Camp Nou uživo gledala utakmicu između Barcelone i Celta Viga, gdje je na poklon dobila i dres sa svojim imenom.

Nakon toga su je dočekali fudbaleri među kojima su se nalazili i Lionel Messi, Andres Iniesta, Luis Suarez i Gerard Pique.

Nujeen je uživala posebnu pažnju Messija od kojeg je dobila dres s potpisom, dok je ona fudbalerima Barse poklonila knjigu o svome životu.

“Ovo je najljepši dan u mome životu. Mnogo se zahvaljujem Barceloni i Messiju zbog ovog velikog iznenađenja”, kazala je mlada Sirijka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,