Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barca predstavila novi stadion: Pogledajte kako će izgledati novi Nou Camp (VIDEO)

Preuzmite sliku

Katalonski nogometni div Barcelona danas je predstavio plan izgradnje ‘Nou Camp Nou’, odnosno novog Nou Campa. Slogan uz izgradnju novog stadiona glasi ‘Nou Camp Nou – otvoren za cijeli svijet’.

“Bit će to unikatan stadion, kao nijedan drugi na svijetu”, rekli su arhitekti kompanije Nikken Sekkei (Japan) i Pascual-Ausio (Katalonac).

“Klub prai veliki i važan korak prema naprijed u svojoj povijesti. Nou Camp Nou će biti stadion o kojem će brujiti cijeli svijet”, rekao je kapetan Andres Iniesta.

“Stadion će biti otvoren, atraktivan i bit će ikona grada Barcelone. Svi su na dobitku”, rekao je predsjednik kluba Josep Bartomeu.

Bit će to obnova aktualnog Nou Campa, ali s puno novih dodataka. Za početak treba reći da će se kapacitet povećati za otprilike šest hiljada navijača, te će njegov novi maksimalni kapacitet iznositi 105 hiljada navijača.

Stadion će se doslovno otvoriti prema van, jer će biti izgrađene terase na kojima će se ljudi moći slobodno kretati i uživati u pogledu na more i grad Barcelonu. Terase će istovremeno sprečavati velike gužve u hodnicima kod dolazaka i odlazaka.

Zanimljivo, nogomet u nijednom trenutku neće stati. Obnova stadiona trajat će četiri godine, a započet će na kraju sezone 2017/2018.

U nastavku pogledajte video s prezentacije i kako će u budućnosti, najkasnije 2022. godine, izgledati obnovljeni Camp Nou, odnosno Nou Camp Nou – ‘otvoren za cijeli svijet’. (Slobodna Bosna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,