Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barbarez odbio ponudu iz NSBiH: “Radi se o neozbiljnim ljudima…”

Preuzmite sliku

Sergej Barbarez danas je odbio ponudu Nogometnog saveza BiH za poziciju sportskog direktora Nogometne reprezentacije.

Nogometni savez BiH danas je imenovao Ivajla Peteva za novog selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Četrdesetpetogodišnji bugarski stručnjak dobio je podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i na klupi reprezentacije BiH naslijedit će Dušana Bajevića.

Po riječima potpredsjednika Izvršnog odbora Nogomenog saveza BiH Milorada Sofrenića, Petev je dobio jednoglasnu podršku, odnosno za njega je i tajnim i javnim glasanjem glasalo 12 članova, dok je jedan bio suzdržan.

Sofrenić je na održanoj Press-konferenciji najavio i moguće razgovore sa Sergejom Barbarezom, kojem bi bila ponuđena uloga sportskog direktora reprezentacije.

Ipak, bivši bh. reprezentativac danas se oglasio na svom instagram profilu, te poručio kako ga to ne zanima.

“Ja sam u ovu situaciju sam ušao jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao (ponavljam se). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslije izbora). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa NS BiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa! Reprezentaciju volim, uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjati svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade!”, poručio je Barbarez. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje