Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bale: Ovo je bila najbolja utakmica Walesa u kojoj sam igrao

Preuzmite sliku

Biti na vrhu grupe, šta više da kažem? Želimo da zahvalimo našim navijačima koji su ovdje, ali i onima koji su kući. Ovo je za sve nas kao neki san, kaže Bale

Gareth Bale, zvijezda Real Madrida, bio je izuzetno ponosan na sebe i svoje saigrače iz reprezentacije nakon pobjede protiv Rusije rezultatom 3:0, čime je Wales osigurao prvo mjesto u grupi B na EURO 2016. Poslije utakmice Bale je izjavio da je to bila vjerovatno najbolja utakmica Walesa u kojoj je on učestvovao.

U sjajnoj pobjedi Velšana golove su potigli Aaron Ramsey u 11., Neil Taylor u 20. i naravno Bale u 67. minuti.

Znali smo pred utakmicu da je sve u našim rukama i rekli smo sebi idemo na teren odigrati tako da nemam za čim žaliti. Ovo je vjerovatno najbolja utakmica Walesa u koju sam bio uključen. Biti na vrhu grupe, šta više da kažem? Želimo da zahvalimo našim navijačima koji su ovdje, ali i onima koji su kući. Ovo je za sve nas kao neki san. Prije početka Evropskog prvenstva rekli smo da nismo došli kako bi bili samo broj, željeli smo da damo maksimum i osvojimo grupu. Ne može se učiniti više od toga. Sada gledamo prema naprijed i čekamo našeg rivala u osmini finala“, kazao je Bale.

Wales je nakon tri kola u grupi B osvojio šest bodova, slijede ga Engleska sa pet i Slovačka sa četiri, dok je Rusija na zadnjem mejstu sa bodom.

Vels će u osmini finala 25. juna na pariskom Parku prinčeva u 18 sati igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz grupe A, C ili D. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,