Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bale i Benzema zbog Ronalda izbačeni iz prve ekipe?

Preuzmite sliku

Španski mediji otkrivaju kako je Cristiano Ronaldo treneru Zinedineu Zidaneu objasnio da u prvih 11 želi Isca i Marca Asensija, a ne Balea i Benzemu.

Cristiano Ronaldo jasno je dao do znanja kako Gareth Bale i Karim Benzema ne zaslužuju mjesto u prvoj ekipi madridskog Reala. Portugalca smeta činjenica da su obojica izvan prave forme, imali su problema s povredama, ali se njihove loše partije uzimaju kao nešto normalno, kao da su ‘pretplaćeni’ na svoje pozicije.

Ronaldo je navodno u razgovoru sa Zidaneom inzistirao da više prilike na terenu dobiju ‘mladi lavovi’, prije svih su to Isco i Marco Asensio. Baš je Isco sjajno zamijenio Balea koji je imao velikih problema s povredom gležnja, dok je Asensio zabio gol u finalu Lige prvaka, te je s dva gola prošlog vikenda spasio bod u domaćem remiju Reala s Valencijom.

Činjenica je kako Bale ima velikih problema s hvatanjem forme, a Benzema već neko vrijeme ne igra na nivou koji se od njega očekuje. ‘Svježa krv’ u ekipi ‘kraljeva’ više je nego dobrodošao, Isco i Asensio pokazali su da mogu i znaju, samo im treba dati priliku.

Bale i Benzema preskupe su ‘investicije’, marketinški su puno jači od dvojca koji se još uvijek probija. No, dojam je da će ubrzo, možda već i ove zime, Bale i Benzema morati potražiti novi klub, jer Isco i Asensio su budućnost Reala… Prepoznao je to i Cristiano Ronaldo koji ionako s Baleom i nije u nekom bajnom odnosu, a i za Benzemu se priča da je lik koji je malo ‘na svoju stranu'…

Izvori bliski klubu tvrde kako će Zidane ubrzo poslušati Ronaldov savjet, ipak se zna tko je ‘prva violina’ ove ekipe.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje