Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baka Slišković: Zašto sudije nemaju ‘muda’ svirati penal za Široki Brijeg!?

Preuzmite sliku

Kada se lomi prvenstvo šest kola prije kraja ne svira se penal za Široki, pa u Istočnom Sarajevu sviraju penal. Prijeđemo i preko toga, ali šta je ovo bogati?

Među više od 4000 navijača na Pecari bio je veliki broj Mostaraca. Podršku svojih navijača, i kako navode iz tabora Širokog Brijega pomoć suca Jakupovića Zrinjski je iskoristio, odigrao neriješeno i izborio Europsku ligu.

Na Pecari su ljuti zbog suđenja, koje nije bilo na nivou, ali nisu ni njihovi igrači. I to već nekoliko kola. Odavno su mogli riješiti izlazak na europozornicu, ali čekali su do zadnjeg kola. Čekanje im se nije isplatilo.

”Bila je teška utakmica s velikim ulogom, ali ne želim da nam suci kroje ko će u Europu i za to imam argumente. Kada se lomi prvenstvo šest kola prije kraja ne svira se penal za Široki. Prijeđemo preko toga, pa u Istočnom Sarajevu sviraju penal. Prijeđemo i preko toga, ali šta je ovo Boga ti? Pola minute prije nego je sviran jedanaesterac protiv nas, tri prekršaja su bila na Peki u jednoj akciji, pomoćni sudac ne diže, glavni sudac ne svira, akcija ide svira se jedanesterac protiv nas. Nemojte mi reći da je to slučajno. U pet utakmica četiri jedanesterca protiv Širokog, nijedan u našu korist”, ljutit je bio trener Širokog Brijega, Blaž Slišković, koji je u jendom trenutku požalio što se vratio u bosankohercegovački nogomet.

Pogledajte revoltirani osvrt Bake Sliškovića na Press konferenciji nakon utakmice:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje