Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baka najavio 4-3-3 protiv Slobode: Moramo ih napasti!

Preuzmite sliku

Zrinjski je u prošlom kolu propustio priliku da se pobjedom u Širokom Brijegu vodećem Sarajevu približi na samo bod zaostatka. Međutim, Plemići su na Pecari poraženi u zadnjoj minuti, pa je razlika između dva tima na tabeli i dalje ostala četiri boda.

Mostarci već u srijedu dočekuju Slobodu Pod Bijelim Brijegom. Zrinjskog očekuje težak posao jer Sloboda dolazi puna samopouzdanja nakon velike pobjede protiv Sarajeva, željna bodova koji će joj pomoći u borbi za Evropu.

– U utakmici protiv Sarajeva su pokazali koliko su čvrsta, ambiciozna i karakterna ekipa. Sigurno nas očekuje tvrda i teška utakmica. Oni dolaze u Mostar nastaviti jednu dobru seriju. To je jedna ekipa koja pokazuje zajedništvo i mislim da je to djelo trenera. U klubu nema nekih zvijezda koje se žele istaknuti, svi su podređeni ekipi, tako da vjerujem da će ovdje doći odigrati jednu čvrstu utakmicu u kojoj će nas pokušati iznenaditi kontrama. Mi ćemo biti ti koji ćemo diktirati tempo, ti koji ćemo morati napasti, a oni će čekati naše greške”, rekao je trener Zrinjskog Blaž Slišković, te otkrio formaciju za sutrašnju utakmicu:

– Sutra se vraćamo u formaciju 4-3-3. U prvu postavu se vraća Veselinović koji je dobro radio ovaj zadnji period. Sloboda ima dva visoka igrača pozadi, a u sistemu 4-3-3 moramo imati jednog kvalitetnog skakača kao što je Veselinović, a morat ćemo i što više iskoristiti naše bekove koji će morati ići naprijed – dodao je popularni Baka. (Jabuka.tv)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,