Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajević: Vjerujem u svoje igrače, nadam se da su svi zdravi i spremni

Preuzmite sliku

Okupljanjem igrača u Zenici počele su pripreme nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za duele u Ligi nacija protiv Italije i Poljske.

Selektor Dušan Bajević prije početka priprema suočio se s velikim brojem otkaza, kako zbog koronavirusa, tako i zbog povreda pojedinih igrača, zbog čega je morao posegnuti za novim pozivima.

Ističe da igrači još uvijek stižu u Trening kamp i da će imati bolji uvid u stanje u ekipi nakon što svi dođu na okupljanje.

– Nadam se da su svi zdravi i spremni za ove utakmice. Vjerujem u njih, iako igramo protiv jedne od najboljih reprezentacija – kazao je Bajević.

Ističe da je već održao sastanak sa stručnim štabom.

– Imamo malo vremena da se pripremimo. Od početka moramo da budemo spremni sa igračima, da ih upoznamo što bolje, i između sebe i o onome što ih očekuje na utakmici – dodao je.

Na današnjem okupljanju neće biti Miralema Pjanića koji je pozitivan na korona virus, te Stjepana Lončara i Darka Todorovića koji zbog pozitivnih slučajeva na virus korona u njihovim klubovima moraju u izolaciju, povrijeđenih Besima Šerbečića i Radeta Krunića, kao i Miroslava Stevanovića kojem klub nije dozvolio dolazak.

Naknadno su pozvani pozvani Amir Hadžiahmetović (Konyaspor, Turska), Adnan Kovačević (Ferencvárosi TC, Mađarska), Luka Menalo (GNK Dinamo Zagreb, Hrvatska) i Vladan Danilović (Borac). (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje