Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajević pred baraž za EURO: Raspoloženje je dobro i nije dobro

Preuzmite sliku

Raspoloženje je dobro i nije dobro, rekao je Dušan Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će u četvrtak u Sarajevu igrati polufinale play-offa za plasman na EURO protiv Sjeverne Irske.

Čeka nas teška utakmica, važna. Ono što je najvažnije da imamo što više zdravih i spremih igrača za utakmicu. Do sada smo imali pet, šest izostanaka igrača, koji nisu mogli doći iz opravdanih razloga. Ipak, očekujem kada se okupimo večeras da će biti sve uredu”, istakao je Bajević, javlja Anadolu Agency (AA).

Raduje ga što će na stadionu ”Grbavica”, poslije odluka UEFA-e i Kriznog štaba Federacije BiH, biti navijača, doduše u ograničenom broju, koji će bodriti popularno zvane ”zmajeve”.

  • ”Naša najveća podrška su navijači. Veoma značajno za nas i sigurno da će to biti dobro, da u ovoj utakmici koja je izuzetno važna imamo njih uz nas. Nadam se da će njihova podrška biti uspješna, kao naša igra i rezultat, zalaganje na terenu”, kazao je Bajević.

    O reprezentaciji Sjeverne Irske, naglašava, nema nepoznanica.

  • ”Trebamo biti ozbiljno. Znamo ih dosta dobro, kao i oni nas, jer smo igrali sa njima unazad dvije, tri godine. Dakle, što se tiče poznavanje jedne i druge ekipe nije ništa sporno. Međutim, treba da se okrenemo utakmici, da budemo onakvi, kakvi treba da budemo, veoma ozbiljni, da ne pružimo šansu Ircima da dođu do onoga što žele pošto su izuzetno brzi i jaki, veoma borbeni. Da pokušamo biti oni koji će što više kontrolisati teren, igralište, kako bismo došli do onoga što želimo”, pričao je Bajević prilikom okupljanja reprezentativaca BiH danas na Ilidži.

    Reprezentativci BiH obavit će večeras prvi od tri treninga do utakmice sa Sjevernom Irskom.

    Utakmica BiH-Sjeverna Irska igra se u četvrtak, 8. oktobra, od 20.45 sati na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje