Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajević obavio razgovore s bh. nogometašima uoči priprema za baraž

Preuzmite sliku

Zadovoljan sam načinom na koji moji saradnici obavljaju zadatke, rekao je Dušan Bajević, odskora selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

”Cilj nam je razgovarati sa pojedinim igračima prije samih priprema. Zna se da smo posjetili Džeku, Pjanića, vratili Lulića, sastali se sa Višćom. Važno nam je da čujemo razmišljanja igrača, da se upoznamo, jer neće biti dovoljno vremena za to kad se već okupimo. Pratimo ne samo one koji su do sada bili dio reprezentacije već i one koje bi eventualno mogli priključiti”, istakao je za oficijelnu internet stranicu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Bajević.

Dodaje da svako od njegovih saradnika ima konkretna zaduženja i da se posebno vodi računa o aktivnostima naših protivnika u baražu za plasman na EURO 2020. Selektor je najavio dolazak u ”kuću fudbala” polovinom februara kada bi sa saradnicima trebao sumirati prvi dio obavljenog posla.

Do marta je potrebno da stručni štab BiH uradi brojne analize, između ostalog, ne samo protivnika u baražu za EURO 2020, nego i igre reprezentativaca BiH u proteklim kvalifikacijama.

Fudbalska reprezentacija BiH u polufinalu baraža za EURO 2020 u grupi ”B” 26. marta na zeničkom stadionu ”Bilino polje” igrat će protiv Sjeverne Irske.

Ukoliko Bajevićevi izabranici pobijede u finalu za plasman na naredno Evropsko prvesntvo igrat će na istom stadionu pet dana kasnije protiv Slovačke ili Republike Irske.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,