Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bajević: Ne mogu da kažem da neki igrači nisu za reprezentaciju

Preuzmite sliku

Svaka utakmica za reprezentaciju je bitna. Kada izgubiš utakmicu, bolna je, rekao je Duško Bajević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je večeras u prijateljskoj utakmici poražena u Sarajevu od Irana sa 0:2.

”Nismo dobili ništa ovim porazom. Pokušali smo dati šansu nekim igračima. Iranci su imali brzinu i željeli više da dođu do našeg gola. Imali su sve tri šanse u prvom poluvremenu zbog grešaka naših igrača. Mi nismo došli u šansu. Ovo što smo imali, imali smo, nikoga da podcjenjujemo. Svaka utakmica donosi nešto dobro, nešto loše. Toliko slabo nismo igrali u prvom poluvremenu, u drugom jesmo”, pričao je Bajević, a na pitanje da li se na gro igrača koji su večeras nastupili za BiH u budućnosti ozbiljnije ne može računati, odgovorio je:

”Ne mogu da kažem i ne mogu to sada reći da neki igrači nisu za reprezentaciju. Možda nisu sada, ali možda budu za godinu, dvije, tri”.

Do kraja godine BiH će u nedjelju, 15. novembra, u Amsterdamu biti gost Holandije u petom kolu grupe ”1” elitne UEFA Lige nacija ”A”. Tri dana kasnije u posljednjem kolu kolu bit će domaćin višestrukom prvaku svijeta Italiji na stadionu ”Grbavica” u Sarajevu.

Poslije četiri odigrana kola u grupi ”1” UEFA Lige nacija ”A” prva je Poljska sa sedam, Italija ima šest, Holandija pet, te BiH dva boda. (Anadolija)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,