Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Badji golom donio pobjedu Tuzla Cityju protiv Mladosti na Tušnju

Preuzmite sliku

U 15. kolu m:tel Premijer lige BiH Tuzla City je na stadionu Tušanj danas slavila pobjedu protiv Mladosti rezultatom 1:0 (1:0).

Domaći tim je poveo u 18. minuto susreta. Do lopte je u šesnaestercu nakon gužve došao Ubiparip koji nesebično dodaje za Badjija, a ovaj lagano pogađa za vodstvo svoje ekipe na Tušnju i drugo ovosezonski pogodak u plavo-bijelom dresu.

Do kraja prvog poluvremena domaći tim je imalo još nekoliko prilika ali u nekoliko navrata i gosti su ugrozili gol domaćih, ipak rezultat se nije mijenjao,pa se na odmor otišlo kod rezultata 1:0. Prvo poluvrijeme obilježio je i crveni kartonzbog konstantnog prigovaranja, pomoćnog trenera gostiju.

Prvo uzbuđenje u nastavku zabilježeno je u 50. minuti susreta, Nikolić je ubacio, a Kostić glavom šutirao malo pored gola gostiju iz Kaknja. Pet minuta kasnije gol domaćih ugrozio je raspoloženi Dejanović ali lopta odlazi iznad gola.

Gol domaćih u dva navrata ugrozio je tandem Nukić-Badji, ali promjene rezultata nije bilo. U 61. minuti susreta gosti ozbiljno prijete, Alić je dodao do Mahmića koji šutira, ali Fejzić fantastično reaguje i brani sjajno udarac. U 72. minuti gosti su tražili penal ali se sudac nije oglasio.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa je Tuzla City na svom terenu zabilježila vrijednu pobjedu rezultatom 1:0. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje