Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić: O novom treneru Tuzla Cityja odlučuje bivši reprezentativac BiH

Preuzmite sliku

Nakon što je Mirza Varešanović napustio klupu Tuzla Cityja, krenule su špekulacije ko bi mogao biti njegov nasljednik za kormilom premijerligaša.

Pominju se razna imena, od Slavka Petrovića do Milenka Bošnjakovića, ali prvi čovjek kluba iz Simin Hana, Azmir Husić naglašava kako, zapravo, rukovodstvo Tuzla Cityja trenutno uopšte nije razgovaralo na tu temu.

– Uz dužno poštovanje prema svim stručnjacima koji se pominju u ovom kontekstu, zaista nismo razmatrali nijednog kandidata. Danas iz Austrije stiže Samir Muratović, naš sportski direktor. On je taj koji će iznijeti prijedloge te u konačnici donijeti odluku o novom šefu stručnog štaba. Najiskrenije, zaista se nismo htjeli baviti tom temom dok Samir ne dođe, jer je to u njegovoj nadležnosti. U potpunosti vjerujem u njegov sud te sam uvjeren da ćemo pronaći najbolje rješenje u narednih desetak dana – ističe Husić u izjavi za Sport Centar.

  • Što se tiče igračkog kadra, izvjesnom broju nogometaša ističe ugovor sa Tuzla Cityjem. To je također još jedan zadatak kojim će se pozabaviti bivši reprezentativac BiH, danas sportski direktor ovog kluba.

    – Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da ćemo nastaviti saradnju sa Ivanom Kostićem. On je zbog povrede odustan neko vrijeme, ali Kole je naš kapiten i sa zadovoljstvom mogu naglasiti informaciju da će i naredne sezone biti dio našeg tima. Što se tiče ostalih fudbalera kojima ističu ugovori, tim pitanjem će se također baviti Samir Muratović. On će procijeniti ko svojim kvalitetom zaslužuje i dalje biti ovdje te kojim igračima će biti ponuđen nastavak saradnje. Naravno, svjesni smo i činjenice da neki od tih fudbalera neće možda biti zadovoljni našom ponudom te će svejedno napustiti Tuzla City. Tek nakon što vidimo ko će sve ostati i otići, počet ćemo se aktivno baviti i novim imenima, odnosno pojačanjima – zaključuje Husić. (Sport Centar)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,